V barčku v pariškem predelu Montmartre je glavni kuhar Elie Daviron prav ponosen, da je njegov novi meni nekaterim strankam obrnil želodec in da nekateri potrebujejo vsaj tri alkoholne pijače, da si upajo pojesti njegove jedi. Kuhar namreč izvaja gastronomski eksperiment, kot je poimenoval selekcijo "žuželčjih tapasov".
V pariškem baru na meniju škorpijoni in hrošči
Odklop
Poleg običajnih jedi so namreč na meniju tudi jedi s kobilicami, hrošči, škorpijoni in dvema različnima vrstama črvov. 26-letni kuhar iz Montpelliera na jugu Francije se je pred leti začel zanimati za to, kako bi lahko žuželke v prihodnosti postale povsem običajen vir proteinov v Evropi.
Po letošnji objavi poročila Združenih narodov o užitnih žuželkah pa je prišel do spoznanja, "da ljudje čakajo na nekoga, ki se bo lotil česa takšnega". Daviron je od podjetja, ki ima dovoljenje za uvažanje posušenih žuželk, naročil izbor ter začel eksperimentirati z recepti. Tako je sestavil pet receptov, med njimi za škorpijona s poprom, hrošče s kumarami, ingverjem in grahom ter kobilice z jajcem.
Regional priporoča
Zadnje z obale
Več kronike
BOSA BEŽALA ČEZ POLJE, ZA NJO PA NAPOL GOL MOŠKI: Trdil je, da se "ljubita in crkljata"
N.J.
-
včeraj ob 19:06
"POČILA JE GUMA, VOZNIK JE PADEL IZ VOZILA": Po pregledu pri zdravniku je moral v pridržanje
T.K.
-
včeraj ob 11:20
TOLPA BRUTALNO NAPADA MLADE PARE MED INTIMNOSTJO: Znane so podrobnosti preiskave
U.G.
-
včeraj ob 09:42
Novo iz Slovenije
REŠITEV TEŽAV NA RTV SLOVENIJA? Ponovni dvig prispevka in 8,5 milijonov od države!
N.J.
-
včeraj ob 16:43