V barčku v pariškem predelu Montmartre je glavni kuhar Elie Daviron prav ponosen, da je njegov novi meni nekaterim strankam obrnil želodec in da nekateri potrebujejo vsaj tri alkoholne pijače, da si upajo pojesti njegove jedi. Kuhar namreč izvaja gastronomski eksperiment, kot je poimenoval selekcijo "žuželčjih tapasov".
V pariškem baru na meniju škorpijoni in hrošči
Odklop
Poleg običajnih jedi so namreč na meniju tudi jedi s kobilicami, hrošči, škorpijoni in dvema različnima vrstama črvov. 26-letni kuhar iz Montpelliera na jugu Francije se je pred leti začel zanimati za to, kako bi lahko žuželke v prihodnosti postale povsem običajen vir proteinov v Evropi.
Po letošnji objavi poročila Združenih narodov o užitnih žuželkah pa je prišel do spoznanja, "da ljudje čakajo na nekoga, ki se bo lotil česa takšnega". Daviron je od podjetja, ki ima dovoljenje za uvažanje posušenih žuželk, naročil izbor ter začel eksperimentirati z recepti. Tako je sestavil pet receptov, med njimi za škorpijona s poprom, hrošče s kumarami, ingverjem in grahom ter kobilice z jajcem.
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje z obale
Več kronike
NEVERJETEN 'PLEN' NA OBMOČJU LUCIJE: Srbu iz doma odnesel 23.000 evrov gotovine
N.J.
-
danes ob 18:07
NA PRIREDITVI V IZOLI UDARIL VARNOSTNIKA: V postopek policistov se je vmešala še dvojica
N.J.
-
danes ob 17:29
Novo iz Slovenije
NAPAČNA VINJETA NI PREKRŠEK! Na podlagi te sodbe so na Darsu morali spremeniti prakso
U.G.
-
danes ob 13:39
NA POVABILO TANJE FAJON: V Sloveniji se mudi palestinska zunanja ministrica (FOTO)
A.S.
-
danes ob 07:26
PRI NAS KLESTILA TOČA V VELIKOSTI OREHA: Odmetavali so jo kar z lopatami (FOTO)
N.J.
-
včeraj ob 10:59