Ko se spustijo temperature, zapiha burja, se dnevi skrajšajo in gore pobeli sneg, rado zadiši tudi po kuhanem vinu. Če ga pripravljate doma, si lahko privoščite nekaj eksperimentiranja s sestavinami, ki pa lahko na koncu privedejo do prav božanskih okusov.
TRIK ZA ZIMO: Ta skrivna sestavina daje kuhanemu vinu poseben okus
Trendi
Obstaja mnogo receptov za kuhano vino, a osnoven bi se glasil nekako takole: cimet, liter črnega vina, sedem klinčkov, 150 do 200 mililitrov vode in pet do sedem žlic sladkorja. Sladkor raztopimo v vodi, dodamo cimet in klinčke ter kuhamo, dokler ne izpari prlibližno polovica vode. Dodamo vino in počakamo, da mešanica zavre.
Če pa si želite, da bi vaše kuhano vino dobilo poseben okus, mu dodajte nekaj zrn popra. Ta sestavina lahko tudi nadomesti klinčke, če jih nimate pri roki. In če boste vinu ob serviranju v skodelice dodali še krhelj pomaranče ali mandarine, bo napitek popoln.
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje z obale
Več kronike
NEVERJETEN 'PLEN' NA OBMOČJU LUCIJE: Srbu iz doma odnesel 23.000 evrov gotovine
N.J.
-
danes ob 18:07
NA PRIREDITVI V IZOLI UDARIL VARNOSTNIKA: V postopek policistov se je vmešala še dvojica
N.J.
-
danes ob 17:29
Novo iz Slovenije
NAPAČNA VINJETA NI PREKRŠEK! Na podlagi te sodbe so na Darsu morali spremeniti prakso
U.G.
-
danes ob 13:39
NA POVABILO TANJE FAJON: V Sloveniji se mudi palestinska zunanja ministrica (FOTO)
A.S.
-
danes ob 07:26
PRI NAS KLESTILA TOČA V VELIKOSTI OREHA: Odmetavali so jo kar z lopatami (FOTO)
N.J.
-
včeraj ob 10:59